Vanliga frågor

Måste man vara egen företagare för att få fotografera sig hos er?


Nej. Det går bra om man är privatperson också. Notera då bara att priset är exklusive moms.
Ska man sminka sig som vanligt innan man kommer till fotograferingen?


Om du har haft en konsultation med din make-up artist som ska sminka dig på fotodagen så bestämmer ni det. Troligen vill de att du kommer helt osminkad. Har du inte tid eller möjlighet till det och du har ett speciellt sätt att sminka dig på så kan du komma med din vanliga make-up. Från denna kan sedan make-up artisten ändra så sminkningen blir fotoanpassad men du ändå är du. Annars kommer du osminkad.
Jag har en speciell bild jag vill ta. Kan jag styra typen av bilder?


Ja du får ett konsultationssamtal med fotografen där ni planerar vilka bilder som ska tas utfrån dina behov.
Kan jag ta med någon?


Ja med fördel någon som känner dig som kan vara smakråd och hjälpa dig under dagen. Vi bjuder på lunchen.
Hur lång tid tar det att få bilderna?


De kommer inom en vecka. Därefter väljer du 12 bilder som vi ser över extra.
Går det att få en fotografering till ett lägre pris om jag bara behöver en bild?


Ja då kan det vara bättre att boka upp sig på en annan fotodag än Photogenique production som är en heldag. Antingen möta upp vår fotograf själv och ordna med smink, hår och styling själv och göra en fotografering eller boka upp dig på en av våra enklare tema fotograferingar.
Vad händer om jag inte är nöjd?


Du kommer kontinuerlgt att se dina bilder efter varje session. Det är vanligt att man är missnöjd med något efter den första och man har då möjlighet att korrigera detta under resten av dagen.
Vilka är de vanligaste saker man inte blir nöjd med?


Det kan vara: För platt hår- fixar frisören direkt. För mycket/lite smink - fixar sminkösen direkt Ser stel ut - Går över efter några timmar och 500 bilder. Ser tjock ut - Ibland är vi ovana hur vi ser ut med en proffskamera och inte med iphone och fotad uppifrån. Det går att fixa med retusch efteråt. Men vi rekomenderar lagom retusch för att inte bilderna ska bli otrovärdiga. Privat är en sak men företagsbilder behöver vara realistsika. Därför gör vi nogrann make-up och hårstyling så vi inte ska behöva ändra i bilden. Men kunden bestämmer nivån i slutändan.